Architecturaal multimedia concert in Brugge

New Feet for 5 Years a Minute - Concertgebouw Brugge

architecturaal multimedia concert Concertgebouw Brugge

New Feet for 5 Years a Minute

Architect Jo Van Den Berghe, componist Jeroen D’hoe en Frank Beekman vinden elkaar in het artistiek onderzoeksproject 'New Feet for 5 Years a Minute' (Associatie K.U. Leuven i.s.m. Concertgebouw Brugge en de Beekman Foundation). De synesthesie tussen architectuur en muziek tast grenzen af en genereert nieuwe architecturale en muzikale compositiemogelijkheden die de toeschouwer meenemen in een wervelende beleving van ruimte en klank, ge-time-de leegte en plaatselijk ontgrensde tijd.

Architecturale ruimtes ontstaan simultaan met een muzikaal tijdspad en monden uit in een provocatief klank-beeld-verhaal dat bewust ontregelend werkt op het net- en trommelvlies van de deelnemende toeschouwer. Doorheen het gezamenlijk (ver)beelden van zintuiglijke ervaringen exploreren de onderzoekende kunstenaars ‘andere’ concepten van ruimte en tijd.

Architecturale ruimtes ontstaan simultaan met een muzikaal tijdspad

en monden uit in een provocatief klank-beeld-verhaal

Beekman Foundation concertgebouw Brugge

Beekman Foundation Concertgebouw Brugge

Beekman Foundation Concertgebouw Brugge concert

Beekman Foundation Concertgebouw Brugge multimedia

Beekman Foundation Concertgebouw Brugge

Na zijn studies compositie aan het Leuvense Lemmensinstituut en musicologie aan de K.U.Leuven behaalde Jeroen D’hoe (1968) een master en een doctoraat in de compositiestudies bij John Corigliano aan de befaamde New Yorkse Juilliard School. Jeroen D’hoe’s klassieke oeuvre omvat zo’n dertig composities voor uiteenlopende bezettingen, gaande van een trompetconcerto tot muziek voor vocaal ensemble en elektronica. Hij won verschillende prijzen, waaronder de Nationale Compositiewedstrijd van de Koningin Elisabeth wedstrijd en de Gouden Klaproos van SABAM.

Jo Van Den Berghe (1961) is docent architecturaal design en onderzoeker aan het Hoger Instituut voor Architectuur en Beeldende Kunsten Sint-Lucas te Brussel en Gent. Daarnaast voert hij onderzoek aan de Royal Melbourne Institute of Technology University in het Australische Melbourne, en is hij medestichter van het Belgische y.e.AH!- architecten. Als praktiserende en denkende architect is hij vooral gefocust op de handeling waardoor architectuur tot stand komt en het vakmanschap dat daarbij komt kijken.

Sedert 2003 is Annemie Demeulemeester (1959) docent aan het Hoger Instituut voor Architectuur en Beeldende Kunsten Sint-Lucas. Ze werkt daarnaast als zelfstandig architect aan private, commerciële en openbare projecten, en ze verwerkt in de architectuur steeds een link naar de hedendaagse kunst. Annemie Demeulemeester gaat in haar werk zoveel mogelijk op zoek naar beweging in de architectuur.

Als videoartiest had Frank Beekman (1964) in de afgelopen 15 jaar de artistieke leiding over shows van bekende namen uit de wereld van de nieuwe klassieke muziek en van de popmuziek, waaronder Jean-Michel Jarre, Daft Punk en David Bowie. Hij won verschillende internationale prijzen voor de ontwikkeling van software in dit specifi eke domein. Zijn software wordt onder meer gebruikt door beroemdheden als Janet Jackson en U2. Ook de vele videoclips, evenementen als I Love Techno en televisieshows bij JIMtv en 2BE vestigden Frank Beekman naam als autoriteit op het gebied van multimediaal

Beekman Foundation Concertgebouw Brugge architecture

Beekman Foundation Concertgebouw Brugge

Beekman Foundation Concertgebouw Brugge art

Beekman Foundation Concertgebouw Brugge wekkering

Beekman Foundation Concertgebouw Brugge d'hoe

Beekman Foundation Concertgebouw Brugge

Beekman Foundation Concertgebouw Brugge

Beekman Foundation Concertgebouw Brugge

Programma

Concertgebouw Brugge

  • Jeroen D’hoe, Festival Anthem (2011)
  • Jeroen D’hoe,  Wekkering (2010)
  • Jeroen D’hoe,  New Stairs (wereldcreatie – 2011)

Tijd en plaats van het gebeuren :

Spectra Ensemble : New feet for 5 years a minute
Woensdag 25 mei 2011 om 20.00 u
Concertgebouw Brugge

‘t Zand 34
8000 Brugge

VRT

De voorstelling was embryonaal de aanzet tot het Belgische televisie Decor "Reyers Laat" op VRT.

Beekman Foundation decor reyers laat VRT